T & T vredig tegen elkaar aan liggend

IMG_0118

In mijn boek Tonio’s blik. Focus op zijn katten zijn uiteraard veel foto’s gepubliceerd van Tonio’s lievelingen, Tygo & Tasha. Maar er zijn ook foto’s die er niet in staan. Niet, omdat ze zijn afgekeurd, ook niet, omdat ik er niks bij wist te vertellen. Nee, er lag een puur praktische  reden aan ten grondslag: het boek zou te dik worden.

Maar dan is er tegenwoordig altijd nog het internet waarop je kunt publiceren. Daarom zal ik met enige regelmaat foto’s van Tygo & Tasha op mijn blog plaatsen. Maar… nieuwe foto’s, door mij gemaakt van IJsbrandt en Tasha, zullen zeker niet ontbreken.

Op bovenstaande foto heerst er nog vrede tussen T & T. Het is weer zo’n foto die precies het verschil in karakter tussen broer en zus uitbeeldt: Tasha de waakzame, ‘wat moet je’; blik; Tygo, die geheel vertrouwend op zijn zus, met een lichtelijk verstoorde blik in het niets staart. Ze liggen op Tonio’s bed, in zijn jongenskamer, thuis in de Johannes Verhulststraat. Ik weet dat, omdat ik het beddengoed herken. Hoe zo herken ik het beddengoed? Het is wit, saaier kan het niet. Juist daarom: dat kenmerk zorgt voor een duidelijk onderscheid met onze andere dekbedhoezen, slopen en onderlakens.

Een gedachte over “T & T vredig tegen elkaar aan liggend

  1. Mirjam, wat een prachtig boek, Tonio’s blik. Ik heb het in 1 ruk uitgelezen. En wat een mooie fotoos. Ik verwachtte dat het een loodzwaar boek zou zijn vanwege jullie verlies van Tonio. Maar het was juist heel mooi. En heel herkenbaar als kattenliefhebber. Hartelijk dank, Elleke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s