Interview in de HUMO

Ik hoop dat onderstaand interview met mij in de HUMO leesbaar op mijn blog terecht komt.  Misschien kan anders iemand die dit ziet en meer verstand heeft van een Mac, mij daarbij kan helpen.

Waarom moet een integeer en goed afgenomen interview (door Frederick Vandromme) ontsierd worden door zo’n platte koptekst in vette letters, zelfs het eerste de beste roddelblad onwaardig?

Enfin, mijn laatst geschreven blog ging over de ‘kwestie’ Abou Jahjah. Hierbij realiseerde ik mij in het geheel niet dat mijn woorden tot in België zouden doordringen. Beetje naïef, Mirjam. Maar goed, vervolgens stond er een stuk over mijn stellingname in het Vlaamse dagblad ‘De Morgen’, waarop HUMO zich bij mij meldde. Of ik een interview wilde geven, ook vanwege de film ‘Tonio’ die daar in de bioscopen was gaan draaien. Ik zei dat toe, maar wel onder voorwaarde dat het gesprek ook over mijn nieuwe roman De stalkster moest gaan. Zo geschiedde. Het was een telefonisch interview, wat best wel ongemakkelijk is, maar Frederick Vandromme heeft een net stuk afgeleverd. Alleen dus die kop, maar daar is de interviewer niet verantwoordelijk voor.

Dat Abou Jahjah nu ook als gastredacteur aan de slag gaat bij het studentenblad Propria Cures stemde mij niet geruster. Ik ben verplicht waakzaam te blijven ten opzichte van mogelijk antisemitisme voor mijn vader die als vreemdeling in dit land tot aan zijn dood  (101 is hij geworden) moest leven zonder verdere familie: ouders en drie zussen vermoord door de Nazi’s. Voor mijn moeder die twee zussen verloor en voor Tonio die joods was.

0001.jpg

8 gedachtes over “Interview in de HUMO

 1. Dag Miriam, ik heb je een wat beter leesbare versie gestuurd via Facebook (bij de “overige” berichten, omdat we nog geen FB-vrienden zijn …). De versie komt van het internet en er kwam wat knip-en-plak werk aan te pas, dus hopelijk heb ik me niet vergist.
  Groetjes.

  Stijn

  Like

 2. Mooi, open artikel en een enorme troost dat jullie zo eerlijk zijn over je gevoelens na de dood van jullie zoon…er is zoveel taboe hieromtrent en dat doorbreken jullie steeds…bedankt daarvoor.

  Like

 3. Het artikel zelf is goed. De kop is natuurlijk niet goed maar dat is dikwijls het geval in de media hoe meer sensatie hoe meer mensen het artikel gaan lezen dat is de opzet van roddelbladen. Maar daar staan Adri en Mirjam ver en ver boven… maar van een blad als Humo verwacht je zo een kop boven een artikel toch niet helemaal. Ge gewoon over tot de orde van de dag…

  Like

 4. U ergert zich volledig terecht aan die kop in De Morgen. Zo doen de kranten het nu constant, ze trekken een zin volledig uit zijn verband gewoon om de aandacht te trekken, spanning te creëren of genoegen op te wekken. Vriendelijke groet. Annemie uit België die al lang de Humo niet meer koopt noch leest, zelf niet bij de tandarts

  Like

 5. Ik heb het vanmorgen al gelezen op Humo.be Op je blog kan ik het niet lezen. Heb zelf ook een Mac, maar kan je helaas niet hiermee helpen. Ga zo nog even kijken of het mij lukt en dan mail ik je nog even. Groetjes, Dicky

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s