De stalkster

profielfoto-de-stalkster

Orpheus mocht zijn gestorven vrouw Eurydice uit de onderwereld wegvoeren, terug naar het leven, op voorwaarde dat hij tijdens die tocht niet over zijn schouder naar haar zou omkijken. Hij kon de verleiding niet weerstaan – en verloor haar voor eeuwig. Dat is de mythe. Maar is het in onze werkelijkheid bij hoge uitzondering ook mogelijk om een gestorven geliefde uit de dood terug te halen? Elsemijn is, op het krankzinnige af, ontroostbaar na de moord op haar grote liefde Binck. Dat hij orgaandonor blijkt, en zijn nog warme lichaam wordt ‘leeggeroofd’, brengt Elsemijn op een wanhopig idee. Zij heeft namelijk in haar rouw maar één doel: een laatste keer de hartenklop van Binck voelen. De realisering van haar plan is ingewikkeld en grenst aan het onmogelijke – maar haar verlangen is te overweldigend om de hartverscheurende poging niet te wagen.

Een lezersreactie:

Bij de eerste paar hoofdstukken dacht ik oh het is een thriller maar niets is minder waar De stalkster is gewoon min of meer een realistisch verhaal over een zéér actueel onderwerp namelijk donor zijn of niet zijn en de gedachten die je kunt hebben bij het afstaan van bv een donor hart. Onderdelen van je eigen lichaam die na je dood ” voortleven” in het lichaam van een ander… dat is een vreemd gevoel en dat maakt dat je twijfels hebt over het wel of niet donor worden. En……zoals je onlangs tegen mij zei ” met het verliezen van je kind verlies je een stuk van je eigen lichaam” ! En je redacteur heeft gelijk die rode draad loopt door je boek “Stalkster”! Je had het verlies en je gevoelens (ongewild?)omtrent Tonio niet beter kunnen omschrijven ……een Top roman.

3 gedachtes over “De stalkster

  1. Lieve Mirjam ben ook reeds aan het spannende boek begonnen, elke avond voor het slapen lees ik een paar hoofdstukken over dag kan ik me niet meer goed concerteren 😦 ik ben heel blij met het geschenk jou boek… nogmaals veel dank daar voor, veel liefs en kracht xx

    Like

  2. Lieve Mirjam,

    Dank je wel voor dit prachtige en vlot geschreven boek. In een adem heb ik het uitgelezen. Wat een ingenieus idee van Elsemijn om op die manier haar man weer bij zich te krijgen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s