Klacht over het zwembad bij sportschool David LLoyd op de Overtoom te Amsterdam

Wat heeft een sportschool met het creatieve proces van schrijven te maken? Alles, vraag maar aan mijn redacteur Ad van de Kieboom. In het uur dat ik s’ ochtends zwem, nee, zwom, want daar gaat mijn klacht over, stroomde het in mijn hoofd van de ideeen die ik vervolgens op diezelfde dag uitwerkte. Dat kan nu dus niet meer. Aangezien meneer Olaf Havinga geen rede zag om op mijn mail te reageren, plaats ik hem op mijn blog waar ik verslag zou doen van het schrijven aan mijn roman.

 

Geachte Olaf Havinga,

Al vele jaren ben ik trouw lid van David Lloyd. De afgelopen jaren begon ik mijn doordeweekse ochtenden met zwemmen tussen 7.00 uur en 8.00 uur. Dit tot volle tevredenheid. Ik zwom in de zogenaamde langzame brede baan waar iedereen op zijn eigen tempo kon zwemmen; als iemand te langzaam ging, haalde je die even in. Niks aan de hand. De afgelopen tijd werd van die ene brede baan ineens twee smalle banen gemaakt, waardoor het vrije zwemmen onmogelijk werd. Daar kwam bij dat er ineens privé  lessen werden gegeven in één baan, waardoor er een volle baan voor de leden wegviel. Idioot! ik betaal toch niet voor de privélessen van een ander! Ik heb me beklaagd bij de lesgeefster over dat wegvallen van een hele baan + het splitsen van één baan in twee en ik kon het doen met een grote bek van haar tegen mij. Daar ben ik dus niet al jarenlang lid voor: om afgebekt te worden door een meisje die mijn dochter zou kunnen zijn. Wat trouwens ook wegviel met die lessen, was de rust van het ‘s morgens vroeg zwemmen: je moet ook nog eens dat geschreeuw van de lesgeefster aanhoren. Ik kom niet voor niets mijn bed om 6.00 uur uit!

En wat er nu gebeurt is echt van den gekke. Er werd al tijden lang gerotzooid met de temperatuur van het zwemwater, maar nu is het water is ijskoud i.p.v. warm. En niet één keer, maar al meer dan een week. Kapot is de verklaring, maar iets wat stuk is, kan gemaakt worden, nee moet gemaakt worden. Ik vermoed echter dat het jullie wel goed uitkomt. Dat kost maar extra veel geld, het verwarmen van het water en waarom zouden we dat doen. Dat gebeurt in veel andere zwembaden ook niet. Klopt: maar daar betaal je wel een kwart van wat het bij David Lloyd kost. Ik zwem bij David Lloyd, omdat het water verwarmd is.

Er word al jaren op steeds meer bezuinigd bij David Lloyd. Het begon met de fijne stevige plastic tasjes met jullie naam erop, waar je je natte zwemgoed en bezwete sportspullen in kon doen. Die werden vervangen door van die supermarkttasjes, die zelfs het gewicht van een banaan niet aankunnen. Sporttoestellen die stuk waren, werden niet of pas na lange tijd gerepareerd, het geluid bij de sporttoestellen was steeds vaker stuk zonder dat het gemaakt werd.

Het verslonst steeds meer. En dat, terwijl de abonnementskosten ieder jaar omhoog gaan!

Ik heb de laatste tijd met mede zwemmers gesproken en een paar hebben hun abonnement opgezegd. Ik wil niet zomaar stilletjes verdwijnen zodat jullie je gang kunnen gaan met de aftakeling van de sportschool. Ik wil lid blijven, maar dan moeten er wel een aantal zaken opgelost worden.

 • het zwemwater moet weer warm worden.
 • de langzame baan weer moet in ere herstelt worden
 • de privé zwemlessen moeten geschrapt worden.


Ik hoor graag van u.

Hoogachtend,

Mirjam Rotenstreich

 

9 gedachtes over “Klacht over het zwembad bij sportschool David LLoyd op de Overtoom te Amsterdam

 1. Ik dacht ook dat ik de enige was met problemen met het personeel daar! Hahahah… Maar inderdaad, je bent nog minder dan een stuk stront.. Als zij een fout maken, kijken ze je aan alsof jij gek bent, en een sorry zul je NOOIT te horen krijgen.. Ik heb met de customer service gesproken die natuurlijk wel heel vriendelijk zijn (stel je voor..) en die zeggen dat dit gedrag hen zo aangeleerd wordt omdat David Lloyd exclusief wil zijn. Maar ook ik ben ongeveer al 6 jaar lid, en word behandelt alsof ik een vreemde ben. Ik heb hier altijd meteen wat van gezegd! Daarnaast zijn het ongelofelijke geldwolven.. Voor ieder klein ding willen ze geld, ook als je weet dat je bv. een nieuwe versnelde studie gaat doen en niet meer door de weeks zal gaan komen, vragen ze €20 voor het ungraden naar een weekendabonnement. Ik heb nog veel meer verhalen, maar ik denk dat dit wel een goed beeld geeft over hoe ze met je omgaan daar bij de ”Exclusieve David Lloyd”.

  Like

 2. Ben je eigenlijk verplicht van daar (als man) in zwemslip of strakke zwemboxer te zwemmen ? Er wordt daar toch niet gezwommen in boxer of short met boxer onder (na het sporten lijkt me dit echt NOT DONE) of hoe zit dat daar juist ?

  Like

 3. Ik dacht dat ik de enige was die problemen had met David Lloyd….. En dus dat het aan mij lag, dat ik ze weinig klantvriendelijk vind.

  Wat een onbeschofte honden !!!!!

  Hun Algemene Voorwaarden zijn helemaal uitgenast, zodat je volledig in de financiele abonnements-wurggreep zit, op het moment dat je het niet met elkaar eens kunt worden. En heb je terechte klachten waar natuurlijk niet coulant op gereageerd wordt, wil je daarom je abonnement tussentijds beeindigen, dan kun je per direct Intrum Justitia op de stoep verwachten !

  Like

 4. Beste Mirjam, ik ben enkele jaren geleden ook lid geweest en ben van plan nu weer te gaan sporten samen met mijn zoon (Student). Ik ben voor het lidmaatschap ongeveer € 130 per maand kwijt (samen) maar nu ik dit lees denk ik er toch over om ergens anders te gaan (lees goedkoper)
  weet nog niet wat ik ga doen, bedankt voor je info.

  Like

 5. Dit doet me sterk denken aan een even absurde als schofferende ervaring die ik enige jaren terug had bij David Lloyd. Ook ik was dik betalend lid en ging er vooral heen vanwege het zwembad. Maar op een dag kreeg ik zomaar ineens te maken met ‘zwemjuffen’ die mij verboden nog gebruik te maken van de striemende megadouche bij de whirlpool, omdat ‘door dat lawaai de kinderen onze instructies niet goed horen’. Ook kon je door die zwemlessen niet meer fatsoenlijk je baantjes trekken (al staat daar tegenover dat je een zekere behendigheid in laveren en zigzaggen ontwikkelt). Jawel, daar betaal je dan als lid bijna 100 euro per maand voor. Toen ik bij de receptie mijn beklag deed, werd er schouderophalend gereageerd. Tja, dan moest ik maar een andere keer gaan zwemmen.
  Een stuk stront ben je, bij David Lloyd, en niks anders.
  Overigens herken ik ook de andere klachten, zoals het langdurig uitstellen van reparaties en noodzakelijke vervangingen. Regelmatig stond ik bij de balie te ‘zeuren’ of ze alsjeblief weer een keer de zeepdispensers in de doucheruimte konden vullen.
  Ik geef ze hooguit nog een half jaartje, daar bij Lloyd. Dan is iedereen weggelopen en zijn ze failliet. Tenzij de directie net op tijd beseft dat zo’n sportschool louter en alleen kan voortbestaan bij de gratie van de dik betalende leden.
  Ondertussen ben ik blij dat ik naar Castricum ben verhuisd. Goeie sportscholen hier. En je betaalt een kwart van wat je kwijt bent bij Lloyd.

  De groeten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s