1 April

Heerlijk, die zon. Vanachter mijn computer zie ik de zonnige straat . De verleiding is groot om naar buiten te gaan, maar ja, er moet ook geschreven worden en dat gaat niet vanzelf. Soms wel, maar dan is dat het gevolg van vaak en lang aan het schrijven te zijn geweest. Zomaar, spontaan een eerste zin aan het begin van de dag… vergeet het maar. Dat neemt niet weg dat het een heerlijk gevoel is als het toetsenbord het van je over lijkt te nemen. Niet altijd is het bruikbaar materiaal, maar vaker wel, juist omdat zo’n stuk tekst ontstaat uit een geconcentreerde manier van schrijven.

De eerste twee hoofdstukken zijn klaar, althans, in eerste ruwe vorm. Ze zijn heel kort, eigenlijk meer de omvang van een paragraaf, maar die aanduiding doet me altijd aan schoolboeken denken, erger nog, aan wiskunde schoolboeken. Brr. Van dat vak bracht ik niks van terecht.

Mijn zus, Hinde , heeft zich aangesloten bij mijn vroege sportritme. Ze is nu ook van plan iedere morgen samen met mij naar de sportschool te gaan. Dat deed ze al sinds kort de dagen waarop ze thuis werkt, (ma. en do.) maar ze besloot dat het ook heel goed te doen is als ze wel naar Utrecht moet voor haar werk. Ik vind het erg gezellig om bij haar om 6.50 uur aan te bellen en dan door het Vondelpark naar de sportschool te fietsen. Zij staat op de crosstrainer en ik zwem een uur lang mijn baantjes, waarbij ik bedenk aan welke passage ik die dag het beste kan gaan schrijven. Het werkt echt.

Nu weer aan de noodzakelijke administratie.

p.s. ik heb geen 1 april grap uitgehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s