De eerste hobbel

De eerste hobbel is genomen. Ik heb de tekst tot en met de ontwikkeling die Ad en ik met elkaar hadden afgesproken, af. Ik ga er nog wel aan sleutelen, maar de compositie is er. Er zal in samenspraak met Ad ongetwijfeld nog van alles aan veranderen, maar daar leer je van en dat komt het boek weer ten goede. Ik kan de week met een tevreden gevoel afsluiten, en dat zeg ik eigenlijk nooit, realiseer ik me terwijl ik dit opschrijf.

Dit weekend zal het wel niet van schrijven komen. Morgenochtend lekker de kranten lezen (Volkskrant en Trouw), dan naar het biologische marktje bij ons op het plein (Zuidermarkt), waar ik elke zaterdag met mijn zus Hinde en vriendinnen koffie drink, en we het over eten, kleding en de lijn hebben. Aangezien er drie van ons joods zijn (mijn zus, Joke en ik), mijn zus bij Stichting Forum werkt (Instituut voor multiculturele Vraagstukken), Joke pro Israel is en ik met onze joodse achtergrond bezig ben, wil er nog wel eens een verhitte discussie losbarsten over de Midden-Oosten problematiek en de joden versus de moslims . Maar dat duurt gelukkig nooit lang. We houden er toch vooral van om even te ontspannen na een week waarin veel ons pad kruist. O ja, nu we er toch zijn, doen we er ook boodschappen.

Na het marktje, gaan mijn zus en ik meestal nog shoppen. Sinds de dood van Tonio (nou ja, dat ging pas in na zo’n anderhalf jaar) heb ik sterke behoefte aan het kopen van dat soort geluksmomenten.

Zondagmorgen doe ik van alles in huis en ’s middags ga ik naar mijn vader in Beth Sjalom (Joods verzorgingstehuis in Buitenveldert). Deze zondag ga ik daarvoor met mijn zus bij onze moeder op bezoek die in De Buitenhof zit, ook een verzorgingstehuis in Buitenveldert. Dan is het eind van de middag en ga ik naar huis. Ik verheug me altijd op de maandag.

 

3 gedachtes over “De eerste hobbel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s