Zwemgedachten

Het is me gelukt! Na maanden niet naar de sportschool te zijn gegaan, stond ik vanmorgen tien voor zeven al bij David LLoyd op de stoep, terwijl de deuren pas om zeven uur opengaan. De reden dat ik het besluit nam om vandaag weer voor het eerst baantjes te gaan trekken? Een meisje (jonge vrouw, maar voor mij toch vooral een meisje), Marieke, met wie ik een paar jaar iedere dag van de week ’s ochtends vroeg op de sportschool present was, mailde mij een paar dagen geleden. Haar beste vriend was van de zomer op een scooter in Vietnam verongelukt. Nu had Marieke aan zijn moeder Verloren mensen gegeven. Die moeder heeft na lezing ervan aan mij een brief geschreven en aan Marieke gevraagd of ze die mij kon overhandigen. Toen dacht ik gisteren: dit is mijn kans, ik ga morgenvroeg weer zwemmen en dan kan Marieke mij meteen de brief geven. Voor de zekerheid informeerde ik bij Marieke of ze er zou zijn, wat inderdaad het geval was. Zo geschiede. En het was fantastisch om weer in het heerlijk lauwe water te liggen en gedurende een uur aan een stuk baantjes te trekken.

 

Zwemmen doe ik overigens met een zwembril en snorkel. Dat is minder belachelijk dat het lijkt. Als je zwemt, moet je je hoofd omhoog en naar achteren duwen, ander kom je met je gezicht plat in het water te liggen. Dat is nu precies de reden waarom ik een zwembril met snorkel draag. Ik krijg altijd pijn in mijn nek en schouders van het omhoog houden van mijn hoofd. Niet zo vreemd: je nekwervels worden in elkaar gedrukt. Met een duikbril en snorkel heb je daar geen last van. Bovendien werkt het ook nog eens psychisch heel ontspannend. De omgevingsgeluiden komen  heel gedempt bij je binnen. (je oren liggen ook onder water) waarmee  zo’n uurtje van baantjes trekken heel bevorderlijk is voor je creatieve brein. Door je hoofd flitsen kriskras door elkaar allerlei ideeën, waarvan sommigen als bruikbaar getypeerd overblijven, waarna je ze thuis snel op papier zet. Misschien toch een tablet mini aanschaffen? Nee,ik heb van mijn zus Hinde een heel mooi opschrijfboekje uit Berlijn gekregen. Dat is vanaf nu het aantekenboekje voor mijn nieuwe roman.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s