The day after

Afgelopen woensdag een gesprek gehad met mijn uitgever van De Geus, Sander van Vlerken en mijn redacteur Ad van den Kieboom. Een bijzonder gesprek, allereerst omdat Sander vanwege een burn-out maandenlang afwezig is geweest. Net voordat mijn eerste roman – Verloren mensen – bij hun uitkwam, ging bij Sander tijdelijk het licht uit. Ondanks dat ik hem nog niet lang had meegemaakt, miste ik hem behoorlijk. Hij is een grote sturende en inspirerende kracht achter het hele team. Bovendien hebben Sander en ik elkaar regelmatig gesproken na  de dood van Tonio, waarbij hij geen enkele druk op mij heeft uitgeoefend om mijn roman, waarvan het contract al ondertekend was, te schrijven. We hebben elkaar dus leren kennen in de meest moeilijke periode van mijn leven.

Over inspirerend gesproken: dat was het gesprek zeker. Zozeer zelfs, dat ik ’s avonds in mijn bed ineens een belangrijke ingeving had over de achterliggende motieven voor het hoofdpersonage van mijn nieuwe roman. Wat drijft haar, waarom doet ze wat ze doet. Ik had het hele verhaal al rond, maar het meest essentiele ontbrak nog. Het is de ziel van de roman. Wat beweegt het personage, wat maakt hem of haar tot een strevend personage, een personage waar de lezer als vanzelfsprekend in mee gaat, zich mee identificeert. Helaas voor u: ik verklap mijn ingeving niet, beste lezer. Dat mag u later, al lezend in het boek zelf ontdekken.

Dit waren mijn eerste dagboekaantekeningen rondom mijn nieuw te schrijven roman.

Een gedachte over “The day after

  1. Wat leuk, Mirjam, om zo een beetje op de hoogte te blijven van je bezigheden en het wel en wee rond je volgende roman!
    De foto’s van zanger Armand lijken mij overigens al genoeg inspiratie voor een, laten we vriendelijk blijven, nieuw sinister personage.
    Zo kom je ze niet iedere dag tegen.
    Groetjes, Nelleke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s